OPULENT PROGRAM
TERMO FLEKICA

PROCES TERMOFLEKIČENJA JE TEHNOLOŠKI NAJNOVIJI VID OBRADE ŽITARICA NAMENJENIH ISHRANI SVIH VRSTA I KATEGORIJA ŽIVOTINJA

Tehnologija termoflekičenja sa savremenim tehničko-tehnološkim postupkom, bez upotrebe hemikalija, predstavlja budućnost savremene proizvodnje hrane za životinje.

 

 

OPULENT PROGRAM
TERMO FLEKICA

OF

PROCES TERMOFLEKIČENJA ODVIJA SE U NEKOLIKO

  • Hidrotermički tretman - priprema zrna za obradu u parnom kondicioneru;
  • Roling tretman - kondicionirano zrno se propušta kroz nazubljene valjke;
  • Sušenje i hlađenje - vlaga i temperatura tretiranog materijala se svode na standardne vrednosti.

Procesom termoflekičenja dolazi do želatinizacije skroba i denaturacije proteina u tretiranim žitaricama. Nativni skrob iz zrna žitarica je u vidu granula i kao takav može da apsorbuje malo vode. Tretmanom termoflekičenja granule skroba pucaju i formiraju gel koji je u toj formi svarljiviji i dostupniji enzimskoj razgradnji. Denaturacija proteina je proces koji takođe ima pozitivan efekat u procesu varenja i iskorišćavanja proteina.

PREDNOSTI UKLJUČIVANJA TERMO FLEKICA U ISHRANI PREŽIVARA SU MNOGOBROJNE

  • Brži razvoj buražnih resica kod teladi;
  • Smanjenje digestivnih problema kod teladi;
  • Povećanje dostupne energije;
  • Poboljšanje transformacije proteina hraniva koji su niže biološke vrednosti u mikrobiološki protein visoke biološke vrednosti;
  • Visoka svarljivost hranljivih materija iz termoflekice.

Proizvodi dobijeni procesom termoflekičenja

  • Povećane nutritivne vrednosti;
  • Povećane svarljivosti;
  • Bez antinutritivnih faktora;
  • Boljeg higijenskog kvaliteta;
  • Sa povećanim udelom bypass proteina;
  • Pobojšanog ukusa;

U ponudi OPULENT nalaze se kukuruzne, ječmene, pšenične i ovsene termo flekice.